In memoriam: Willem van den Hoorn

Met verdriet moet Vitesse afscheid nemen van een zeer gewaardeerde vrijwilliger. Willem van den Hoorn, die jarenlang betrokken is geweest bij de Vitesse Voetbal Academie, is afgelopen maandag op 74-jarige leeftijd overleden.

Wat voor Willem ooit begon met het regelmatig bezoeken van Vitesse-wedstrijden via zijn voormalig werkgever Nuon (toenmalig hoofdsponsor), groeide in rap tempo uit tot een grote liefde. Zeker toen Willem in de zomer van 2009 als vrijwilliger aan de slag ging bij de Vitesse Voetbal Academie. Al snel was de Elburger, samen met zijn vrouw Bertha, niet meer weg te denken uit de kantine van de trainingsaccommodatie op Papendal.

Bijna dertien jaar lang hebben Willem en Bertha zich samen met ziel en zaligheid ingezet voor de Vitesse Voetbal Academie, waar ze altijd met een aanstekelijk enthousiasme achter de bar stonden. Vitesse voelde voor hen namelijk als familie. Het ging Willem en Bertha dan ook niet alleen maar om het inschenken van een kopje koffie of het smeren van een broodje. Minstens net zo belangrijk was het sociale aspect. Ze waren geïnteresseerd, betrokken en boden een luisterend oor. En niet alleen bij Vitesse, maar ook bij de plaatselijke Elburger SC.

De bevlogenheid van Willem en Bertha werd gevoed door hun grote liefde voor voetbal. Deze passie brachten ze ook over op hun kinderen, wat er mede voor zorgde dat hun zoon tevens als vrijwilliger betrokken raakte bij de Vitesse Voetbal Academie.

Vitesse gaat Willem ontzettend missen. De club wenst zijn vrouw, familie en vrienden veel sterkte en kracht toe bij het verwerken van het grote verlies.