Onze visie op samenwerken met AV’s

Vitesse is van en voor de regio. Wij brengen onze regio samen als het eerste team speelt, maar doen dat ook elke andere dag van de week. Voetbal is wat ons verbindt, van onze tienduizenden fans tot de vele voetballers die dagelijks de poorten van Papendal binnen lopen. Dit doen wij niet alleen. Samenwerken staat bij ons centraal!

Met deze gedachte willen wij graag onze band met het amateurvoetbal in Oost-Nederland versterken. Allereerst om onze regio meer en meer geel-swert te maken, maar bovenal om het voetbalniveau te verhogen.

Wij zijn er namelijk van overtuigd dat samenwerken met amateurverenigingen in Oost-Nederland bijdraagt aan een hoger voetbalniveau in de gehele regio. Dit willen wij bereiken door intensief kennis uit te wisselen met amateurverenigingen. De regio Oost-Nederland ligt in de kern van ons scoutingsgebied, van potentiele eerste elftalspelers tot toekomstige (jeugd)trainers.

Er vindt niet alleen kennisuitwisseling plaats tussen Vitesse en de amateurverenigingen, maar de kracht van de Vitesse Partnerclubs ligt ook in het delen van kennis en ervaringen door amateurverenigingen onderling. Iedere amateurvereniging, -trainer en -speler is anders en heeft behoefte aan verschillende informatie en scholing. Deze ondersteuning willen wij met de Vitesse Partnerclubs behoeftegericht aanbieden.

Wij geloven erin dat het voor de ontwikkeling van jonge spelers het beste is om in hun eigen sociale omgeving te trainen, met een zo’n klein mogelijke reisafstand. Uiteraard dan wel voorzien van kwalitatief goede trainingen en begeleiding. Dit staat immers hoog bij ons in het vaandel.

Samen met onze partnerclubs gaan wij dit verwezenlijken en brengen wij het amateurvoetbal in Oost-Nederland naar een hoger niveau!