Wat is iDIN?
iDIN is een dienst die ontwikkeld is door de banken. U kunt met iDIN veilig en op dezelfde manier inloggen bij overheidsinstanties, verzekeringsmaatschappijen en webwinkels. U gebruikt namelijk de veilige en vertrouwde inlogmethode van uw bank.

Hoe werkt iDIN?
Met iDIN kunt u zichzelf via uw eigen bank online bekend maken bij een instelling of bedrijf, met de inlogmiddelen van uw bank, zoals e.dentifier, TAN-code, scanner, random reader, digipas of identifier. Net als bij internetbankieren wordt u omgeleid naar een beveiligde inlogpagina van uw bank. De inlogmiddelen worden dus bij uw eigen bank gebruikt, ze belanden niet bij andere organisaties.

Is iDIN echt veilig?
iDIN is gebaseerd op internetbankieren en hanteert dezelfde beveiligingstechnieken. Dit betekent dat iDIN net zo veilig is als internetbankieren.

Welke gegevens kan een bank doorgeven aan een organisatie die gebruikmaakt van iDIN?
De bank verstrekt alleen persoonsgegevens aan een organisatie nadat de klant opdracht heeft gegeven aan zijn bank voor het verstrekken van die gegevens. Bij Vitesse worden de volgende gegevens vergeleken: voorletter(s), achternaam, woonadres, leeftijdsindicatie (18 jaar of ouder) en geboortedatum.