Vitesse, Arnhem en Airborne zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al sinds 2007 eert de Arnhemse club, op initiatief van de Supportersvereniging Vitesse, de Airborne-veteranen rondom de jaarlijkse Airborne-wedstrijd. Deze wedstrijd in het kader van de Slag om Arnhem 1944 vindt ieder jaar plaats in september. De activiteiten rondom de wedstrijd zijn een eerbetoon aan de ruim 1700 Britse en Poolse militairen die in de Slag om Arnhem het leven lieten en begraven liggen op de Airborne Begraafplaats te Oosterbeek.

Airborne-wedstrijd
De activiteiten rondom de traditionele Airborne-wedstrijd zijn bijzonder indrukwekkend. De veteranen betreden onder luid applaus het stadion en er komen abseilers vanaf de Theo Bos-tribune (Zuid) naar beneden. Doedelzakspelers spelen tijdens de rust hun liederen en na afloop van de wedstrijd brengen de spelers een ode aan de veteranen. Na afloop bezoeken de veteranen, hun begeleiding en familie het Supportershome Monnikenhuize en wordt er een erehaag door Vitesse-supporters bij het vertrek. Dit alles onder het motto “Lest We Forget” – opdat wij nooit vergeten.

Vitesse verloot 5x2 tickets voor de Airborne-wedstrijd
Wil jij deze wedstrijd bezoeken en kans maken op 2 gratis tickets? Meld je aan via het formulier op deze website en win!

Spelregels:

  • Tickets zijn voor de Charly Bosveld-tribune (Oost)
  • Deelnemen kan t/m zondag 8 september 2019
  • Winnaars worden persoonlijk geïnformeerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd

 
image

 

Het is helaas niet meer mogelijk om deel te nemen.