Onze visie op spelers

 We spelen het Vitesse-voetbal met spelers die.. 

.. het spel begrijpen

.. eigen keuzes kunnen en durven maken

.. technisch en fysiek in optimale conditie zijn

.. 24/7 gericht zijn op presteren

.. een sterke persoonlijkheid hebben

Om het voetbal van Vitesse te kunnen spelen, hebben we een bepaald type speler nodig. In onze visie is dat een combinatie van aanleg, het vermogen om te ontwikkelen en persoonlijkheid.

Spelers van Vitesse leren de essentie van voetbalhandelingen van jongs af aan te begrijpen. Ze weten niet alleen wat ze moeten doen, maar begrijpen ook waarom dat nodig is. Wanneer spelers het spel begrijpen, zijn ze beter in staat om in verschillende situaties eigen keuzes te maken. Ze herkennen in iedere situatie waar de ruimte ligt, welke mogelijkheden er zijn en spelers kunnen snel beslissingen nemen. Een Vitesse-speler is bewust van zijn eigen voetbalstijl, kwaliteiten en beperkingen en maakt hier gebruik van. Hij is technisch en fysiek in optimale conditie, zodat hij het voetbal van Vitesse op topniveau kan spelen en dit lang kan volhouden.

Een Vitesse-speler is een topsporter die op ieder moment van de dag bezig is om goed te kunnen presteren. Dit betekent dat hij tijdens iedere activiteit bezig is om beter te worden. Tijdens trainingen en wedstrijden is hij continu bezig om in de ideale prestatietoestand te komen en te blijven en zal hij er alles aan doen om te winnen.

Onze spelers hebben de persoonlijkheid om een absolute topspeler te worden. Ze zijn gedreven, toegewijd en gemotiveerd om hun ambitie waar te maken. Onze spelers beschikken over de discipline en bereidheid om alle details perfect uit te voeren. Ze hebben de weerbaarheid om in tijden van stress, uitputting, teleurstelling en veranderende situaties door te zetten en naar oplossingen te zoeken.

Ze geloven erin dat ze beter kunnen worden door iedere dag hard en doelgericht te werken. Ze hebben de vaardigheden om hier dagelijks sturing aan te geven.