Onze visie op voetbal

We voetballen ..

.. om doelpunten te maken

.. met veel variatie

.. met initiatief

.. vanuit een hecht collectief

.. met een hoge intensiteit

Bij Vitesse spelen we wedstrijden om te winnen en om daarbij het publiek te vermaken. We spelen altijd met de intentie om doelpunten te maken.

Het Vitesse-voetbal kenmerkt zich doordat het spel gevarieerd is. Spelers maken continu keuzes, afhankelijk van de situatie, met de intentie om de tegenstander te verrassen. Daardoor moeten zij op ons reageren. Wij bepalen wat, waar en hoe het spel gespeeld wordt.

Spelers nemen, zowel met als zonder bal, veel initiatief waardoor er meer mogelijkheden zijn om continu oplossingen te vinden. Er is altijd beweging, er zijn veel positiewisselingen en spelers hebben veel diepgang. We betreden het veld altijd met lef en overtuiging. We geloven in onszelf en doen er iedere wedstrijd alles aan om de wedstrijd te winnen. We durven uit te blinken en zijn ervan overtuigd dat we kunnen winnen als we ‘goed spelen’.

Daarnaast is teamgeest een belangrijk onderdeel van onze visie. Dit betekent dat het team goed samenwerkt en een hecht collectief vormt. Iedereen kent daarbij zijn rol in het team en spelers ondersteunen en corrigeren elkaar. Iedere speler kent de kwaliteiten van zijn teamgenoten, maar ook de beperkingen. Daar maken ze gebruik van of ze houden hier rekening mee.

Ons spel wordt met een hoge intensiteit gespeeld. Dit uit zich naast het hoge tempo ook in de manier van aanvallen en verdedigen waarin spelers met agressie, passie (‘met het hart’) en energie voetballen.