Vitesse Werkt!

Vitesse Werkt! is het re-integratieprogramma van Vitesse Betrokken. In samenwerking met de Gemeente Arnhem en Visie op Arbeid startte Vitesse Betrokken in november 2015 met dit project. Sinds 2020 is Vitesse Betrokken de samenwerking met Scalabor aangegaan. In dit project worden deelnemers middels een halfjarig voetbaltraject klaargestoomd voor een betaalde baan of studie.

Het doel van Vitesse Werkt! is om deelnemende jongeren, onder professionele begeleiding van Vitesse en Scalabor, weer arbeidsfit te maken. Voor een hele grote groep jongeren is het door verschillende omstandigheden niet mogelijk om een baan te vinden. Vitesse Betrokken en onze partner Scalabor willen hier hun steentje aan bijdragen! Alle jongeren verdienen namelijk een eerlijke kans.

Gedurende een halfjaar wordt er wekelijks twee keer getraind door de deelnemers onder begeleiding van een trainer van de Vitesse. Tijdens deze trainingen leren de deelnemers hoe ze moeten werken in teamverband, hetgeen zij straks ook op de werkvloer moeten doen. Voetbal heeft namelijk, als teamsport, enorm veel raakvlakken met werken in teamverband. Aspecten als afspraken maken en nakomen, acceptatievermogen, normen en waarden en zelfreflectie komen elke training aan bod. Aansluitend op de trainingen krijgen de deelnemers een scholingssessie. Hier wordt voornamelijk gewerkt aan de werknemersvaardigheden. Zo wordt er aandacht besteed aan het maken van een CV, solliciteren, netwerken, de houding ten opzichte van collega’s en een realistisch zelfbeeld. Daarnaast worden de deelnemers er bewust van gemaakt waar ze goed in zijn en wat ze graag willen leren.

Het programma zal, bij voldoende deelnemers, starten op maandag 14 juli. Als deelnemer krijg je het volgende:

  • Twee keer per week, in en rondom GelreDome, begeleiding in het fitter worden.
    Hierdoor ga je lekkerder in je vel zitten;
  • Twee keer per week, in teamverband, begeleiding in het ontwikkelen van jouw werknemersvaardigheden;
  • Werkervaring opdoen bij één van onze partners met als doelstelling een arbeidscontract;
  • Volledig sporttenue bij aanvang van het programma;
  • Gezamenlijk met je team naar een wedstrijd van Vitesse;

Ben je geïnteresseerd in het programma, ben je benieuwd of jij in aanmerking komt voor het programma of heb je er vragen over? Vul dan het formulier op deze pagina in.  

 

 

Vitesse Werkt! | 12 juli 2021

image